Activiteiten

Voor ruiters en menners is Camping Boszicht het ideale uitgangspunt voor lange of minder lange tochten door de bossen en over de heide van het Nationaal Park Veluwezoom. Je rijdt over een rustig landweggetje direct het bos in waarna je geen gemotoriseerd verkeer meer tegenkomt. Wij hebben verschillende routes beschreven van 10 tot 40 km lengte. Enkele van deze routes staan ook op de app Topo GPS

.

Zwemliefhebbers hebben in de buurt van de camping mogelijkheden te over. Eerbeek en Rheden beschikken over openluchtbaden, terwijl er in Doesburg, Brummen en Zutphen overdekt gezwommen kan worden. Bij Lathum en Giesbeek nodigt het natuurwater van Rhederlaag uit tot een frisse duik.
Kijk ook op: www.rhederlaag.nl

Voor wielrenners: De Veluwezoom is het populairste heuvelfietsgebied van Midden-Nederland. Terecht, omdat de heuvels een van de pittigste in Nederland zijn en omdat de wegen in dit natuurgebied rustig zijn. De twee zwaarste klimmen in dit gebied zijn zelfs autovrij. Op 1 staat de getrapt oplopende Zijpenberg-zuid. Nummer twee is de Lange Juffer, die dankzij een afdaling halverwege het grootste aantal hoogtemeters van Midden-Nederland telt (101 meter). De steilste helling van de Veluwezoom (van 300 m lang) is het laatste stuk naar de Posbank (9%). Het Rozenbos is in tegenstelling tot veel andere beklimmingen op de Veluwezoom nog niet door alle wielrenners ontdekt. Dat maakt deze klim extra aantrekkelijk.

De mountainbike paden lopen dwars door de Rhedense bossen. De route voert vanaf het Rozendaalse veld langs de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Laag-Soeren en Loenen. Het gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig. De beklimmingen en afdalingen in deze route variëren sterk. Soms gaat het zeer geleidelijk omlaag of omhoog, soms zeer steil, soms bochtig en dan weer kaarsrecht. Ook zijn er grote gedeeltes dwars over de heide om vervolgens weer in het bos te verdwijnen. Al met al is het een pittige route, met veel klimmetjes, scherpe bochten, maar ook lange vlakke stukken. Van Velp tot Eerbeek is de route uitdagend door de vele hoogteverschillen. In het noorden kronkelt de route over de Loenermark waar je van vergezichten kunt genieten.

Uitjes & ontspanning

Thermen Bussloo bij Voorst is een schitterend sauna, beauty en wellnessresort met sauna’s, baden, tuinen en ruimtes voor de meest uiteenlopende massages en schoonheidsbehandelingen.
Kijk ook op: www.thermenbussloo.nl

De Spelerij/Uitvinderij in Dieren is een combinatie van kunstzinnige speelobjecten en een werkplaats waar de kinderen onder andere kunnen tekenen en schilderen, figuurzagen en metaal bewerken.
Kijk ook op: www.spelerij.nl

Bezoekerscentrum Veluwezoom is een prima begin- of eindpunt van een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Het ligt bij Rheden, ten oosten van Arnhem. Neem ook een kijkje bij de VVV-post en de brasserie in dit fraaie boerderijencomplex. Bekijk de mooie expositie, de leuke winkel en de gezellige tekenhoek in Bezoekerscentrum Veluwezoom. In de kinderkuil kunnen kinderen verkleed als wild zwijn spelen en lekker lui op hun rug naar informatieve filmpjes kijken.
Kijk ook op: www.natuurmonumenten.nl

Bij domein Hof te Dieren, met twee hectare de grootste ommuurde wijngaard van Nederland, kunt u genieten van meerdere malen bekroonde biologische wijnen. Er worden met de regelmaat van de klok rondleidingen en wijnproeverijen georganiseerd.
Kijk ook op: www.domeinhoftedieren.nl

De vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij rijden in weekeinden en vakantieperiodes met historische stoomlocomotieven, diesellocomotieven en oude rijtuigen tussen Apeldoorn en Dieren door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei.
Kijk ook op: www.stoomtrein.org

Klimbos Veluwe in Apeldoorn is wat je noemt het klimbos der klimbossen. Hier vind je maar liefst 10 verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen!
Kijk ook op: www.klimbos.nl

Bioscoop Pathé Imax theater Arnhem. Kijk op: www.pathe.nl

Bioscoop Zutphen. Kijk op: www.cinemajestic.nl

Cafés & restaurants

Kijk op de genoemde websites voor actuele menukaarten en openingstijden.

Chinees Indisch Restaurant Ni-Hao
Roodborstlaan 55, Dieren
T: 0313 427071
W: www.nihao-dieren.nl

Sushi by Hart van Dieren
Callunaplein 108, Dieren
T: 0313 785 286
W: www.sushibyhartvandieren.nl

Eetcafé Het Schilderij
Harderwijkerweg 3, Dieren
T: 0313 413 772
W: www.schilderij.net

IJssalon Udine
Wilhelminaweg 74a, Dieren
T: 0313 416 214

IJssalon Bon Appetit
Wilhelminaweg 15b, Dieren
T: 06 5126 9806

Chinees Restaurant Mijn Vriend
Doesburgsedijk 11, Dieren-Zuid
T: 0313 414 258
W: www.mijn-vriend.nl

Grand-café De Burgemeester van Dieren
Zutphensestraatweg 1, Dieren-Zuid
T: 0313 413 433
W: www.dbvd.nl

Café de Tapperij
Hogestraat 58, Dieren-Zuid
T: 0313 844 254
W: www.detapperijdieren.nl

IJssalon IJS-SOL
Zutphensestraatweg 1b, Dieren-Zuid
T: 06 5232 0942

Restaurant De Peerdestal
Zutphensestraatweg 50, 6955 AK Ellecom
T: 0313 415 758
W: www.depeerdestal.nl

Stadsbierhuys De Waag Doesburg
Koepoortstraat 2, Doesburg
T: 0313 479 617
W: www.waagdoesburg.nl

Rowena Rijdende Rijsttafel
Ooipoortstraat 13, Doesburg
T: 0313 785 840
W: www.rowenasrijsttafel.nl

Restaurant De Liefde
Philippus Gastelaarsstraat 5a, Doesburg
T: 0313 659 707
W: www.restaurantliefde.nl

Pannenkoekenrestaurant Reuvershoeve
Zutphensestraat 199, Brummen
T: 0575 560 047
W: www.reuvershoeve.nl

De Vroolijke Frans
Knoevenoordstraat 51, Brummen
T: 0575 561 719
W: devroolijkefrans.nl

Pannenkoekenrestaurant De Brugkabouter
Brummenseweg 16, Eerbeek
T: 0313 651 316
W: www.debrugkabouter.nl

Formidable
Kloosterstraat 1, Eerbeek
T: 0313 745 009
W: www.formidable.nl

Dierentuinen & pretparken

Burgers’ Zoo in Arnhem is een modern dierenpark waar de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving leven. De ecodisplays als Bush, Desert, Ocean en Rimba genieten wereldfaam. Het dierenpark beschikt over diverse restaurants en een grote speeltuin.
Kijk ook op: www.burgerszoo.nl

Pretpark Julianatoren in Apeldoorn staat garant voor een geslaagd dagje uit voor het hele gezin. Er zijn meer dan zestig spannende attracties en dagelijks live entertainment.
Kijk ook op: www.julianatoren.nl

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. In 2016 verkozen tot Leukste uitje van Nederland. Bij Apenheul zijn ze expert op het gebied van apen. Jarenlange ervaring en onderzoek hebben een schat aan informatie opgeleverd.
Kijk ook op: www.apenheul.nl

De Dierense Speeltuin is een waar eldorado voor de kinderen. Ze kunnen zich er heerlijk uitleven op de skelterbaan, de waterspeelplaats of in de piratenboot. Natuurlijk zijn er ook schommels, glijbanen, loop- en draaitonnen, een kabelbaan, draaimolen en midgetgolfbaan.
Kijk ook op: www.dierensespeeltuin.nl

Het land van Jan Klaassen. Vlakbij Arnhem ligt dit unieke pretpark voor kinderen met het grootste poppentheater van Nederland. Een groot buitenspeelpark, indoorspeeltuin, waterspeeltuin en goede horeca zijn de ingrediënten voor een dag plezier. Er zijn iedere dag poppenkastoptredens in het theater.
Kijk ook op www.janklaassendromenland.nl

Musea

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem neemt de bezoekers mee terug in de tijd: van twee eeuwen terug tot heel recent. De medewerkers uit het museum lijken uit het verleden te zijn weggelopen en vertellen in hun boerderijen, winkeltjes en molens de mooiste verhalen.
Kijk ook op www.openluchtmuseum.nl

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Ook beschikken zij met 160 sculpturen over een van de grootste beeldentuinen van Europa.
Kijk ook op: www.krollermuller.nl

Paleis Het Loo vindt u in het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen.
Kijk ook op: www.paleishetloo.nl

Ontdek de wereldberoemde slag om Arnhem in het Airborne museum Hartenstein en in het Informatiecentrum Slag om Arnhem vlakbij de John Frostbrug.
Kijk ook op: www.airbornemuseum.nl en op www.airborneatthebridge.nl

In het CODA Museum zijn uiteenlopende tentoonstellingen van zowel (inter)nationale als ook regionale kunstenaars te bewonderen. Met steeds wisselende exposities waarin sieraden en kunst van en op papier centraal staan, is CODA Museum een bezoek meer dan waard!
Kijk ook op: www.coda-apeldoorn.nl

Het Stedelijk Museum Zutphen is, net als Museum Henriette Polak, onderdeel van de Musea Zutphen. Bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren komen geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit samen. In het monumentale stadspaleis zijn beide musea en de archeologische dienst gehuisvest. Museum Henriette Polak, op de eerste etage, is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland.
Kijk ook op: www.museazutphen.nl

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van zoet water. Een écht doe-museum waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.
Kijk ook op: www.watermuseum.nl

Papierfabriek en museum De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven.
Kijk ook op: www.demiddelstemolen.nl

In het mooie Hanzestadje Doesburg is een bezoek aan de Doesburgsche Mosterdfabriek zeker aan te raden. Het is een nog werkend fabriekje dat tevens als museum fungeert. Natuurlijk is de mosterd er ook te koop.
Kijk ook op: www.doesburgschemosterd.nl